Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

29. 1. 2012 22:02
otázka je zda svoboda rodiče manipulovat svými dětmi není

méně hodna ochrany zákona než svoboda dítěte na informace. Nikdo nebude nutit děti k předčasnému sexu....to je jen umanutost hlupáků.

Budou stejně zamilovaní jako my, když jsme byli malí, kurz nekurz....jen bude méně "nabouchnutých holčiček".

Svobodu rodičů bych byl pro omezit ještě z jednoho zásadního důvodu....a to je domácí sexuální zneužívání dětí...většinou jde o přímé příbuzné a ti asi souhlas nedají. Nebo si myslíte, že ano?;-)Rv

0 0
možnosti

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

29. 1. 2012 22:03
Re: otázka je zda svoboda rodiče manipulovat svými dětmi není

o sexu se dozví stejně od spolužáků...jen blbější formou. O tom, že zneužívání není jejich chyba a že není v žádném případě normální ani akceptovatelné.......to jim ani spolužáci neřeknou.

0 0
možnosti

Miska Kvakin

29. 1. 2012 1:45
Bezva článek

Já sice moc nechápu, o čem ta výuka je, ale pokud by mělo jít opravdu jen o sex, tak je to fest uhozený. Jeden by čekal, při dnešní míře rozvodovosti, že se škola zaměří na výchovu k rodičovství, na fungování či budování partnerských vztahů, na výchovu k toleranci a tak, prostě věci, které např. na internetu ani v Bravíčkách vůbec nejsou a přitom jsou pro život hodně důležité - kdy navíc sami rodiče v tomhle tápou a neumějí potomkům poradit. A sexuálno spíš jen tak mimochodem k tomu jako nedílnou součást - když už teda haranti přijdou o to nejlepší, tj. že pochopí až po několika měsících chození a zaláskovávání se, že to nakonec končí právě tím sexem - ale předtím si vychutnají právě ten nesexuální vztah, kdy se k němu teprve postupně přibližují, zatímco dnes na to rovnou hupsnou, no fuj.

Takže místo skutečně potřebné rodinné výchovy zase jen sociální experiment, možná cílený na rozvrat rodiny, resp. snížení významu výchovy ze strany rodičů.

0 0
možnosti

Miska Kvakin

29. 1. 2012 1:46
Re: Bezva článek

P.S. Skutečně je to profilové foto jen tři měsíce staré :-P:-P? Nevěřím! ;-D

0 0
možnosti

Dworkin

28. 1. 2012 22:54
Sexuální výchova

Jediný důsledek rozdělení žáků na ty, kteří budou mít sexuální výchovu, a na ty, kteří ji mít nebudou, bude ten, že ti druzí se učivo dozví o něco později a z úst dětí, kteří k tomu nemají patřičnou pedagogickou průpravu. Představa, že neúčast na hodinách sexuální výchovy zajistí, že se dítě o tam probírané látce nic nedozví, je každopádně nesmírně naivní...

0 0
možnosti

Miska Kvakin

29. 1. 2012 0:46
Re: Sexuální výchova

To se doví tak jako tak, ale aspoň nebudou vystaveni trapáckým otázkám ve třídním kolektivu.

Nemluvě o tom, že ta tzv. "sexuální osvěta" může být jen zástěrkou jako další krok k rozvratu tradičních hodnot a omezení vlivu rodičů na výchově svých dětí.

0 0
možnosti

Martin Kavka

27. 1. 2012 21:22
Draha politicka lži

jsi demagog a nechápu kdo ty tvoje příspěvky označuje

2 0
možnosti

Aretta

29. 1. 2012 13:18
Re: Draha politicka lži

No... nečetla jsem, co napsala, ale jak tak čtu Vás, asi ji označím;-D Přelouskat Vás příspěvek mě stálo docela úsilí.

Dráha politická. Nemělo tam být:

"Dráho politická, lži!" ? ;-D

1 0
možnosti

Martin Kavka

27. 1. 2012 20:45
Zatím mohu a řeknu to i jinak

Članek je o sexuální vychově a pro a proti. Napadla mne jedna úvaha. Bůh stvořil člověka a tomu člověku pak stvořil člověčici. Další problémy co ta ženská vyvolala známe :)))))

Ale je tam jedna pasáž, jako člověka je stvořil. Což značí, že člověk je spojení muže a ženy. Dokonalost,

Takže kša sexuální výchovo, kdyby jsi se držela jednoho, tak nemusíš řešít rozšiřování HIV

0 0
možnosti

Aretta

29. 1. 2012 13:18
Re: Zatím mohu a řeknu to i jinak

8-o8-o

0 0
možnosti

free hummingbird

27. 1. 2012 20:17
V mnohých státech v USA

se to řeší takto - sexuální výchova se vyučuje přibližně jeden týden v rámci hodin biologie. Rodiče předem podepíší formulář, zda s vyúkou souhlasí či ne. Ti, co souhlasí, odejdou na normální vyučovací hodinu a proběhne vyúka. Ti, co nesouhlasí, odejdou do jiné volné třídy, kde pod dozorem administrativního pracovníka dostanou alternativní zadání učiva. A spokojeni jsou všichni... :-)

1 0
možnosti

Bára33

27. 1. 2012 20:22
Re: V mnohých státech v USA

Jo, vždyť přesně o tomhle jsem psala a v podstatě totéž říká i paní Jochové, které pod článkem s jejími názory drtivá většina lidí tak nadávala...Rodič má mít právo volby

2 0
možnosti

Martin Kavka

27. 1. 2012 19:55
Děcka klíííííííííd

Nedávno jsem četl, jak si americká organizace pro správné vzdělávání stěžuje, že rodiče protestují proti tomu, aby  vedle klimaoptimistické studie o oteplování planety člověkem, se žáci učili i klimaskeptickou studii,, že oteplování a nebo ochlazovaní planety zde bylo vždy.

Jak to bylo v tom americkém filmu, kde šlo o soud mezi evolucí a kreacionismem? Kreacionismus prohrál a onen herec odcházel od soudu se slovy. "Jako, že je Bůh nade mnou já nepocházím z opice. :)

Aniž si to dnes mnozí uvědomují, tak se stala jedna věc. Jedna teorie se stala pravdou a tak to je dnes se vším.

0 0
možnosti

Bára33

27. 1. 2012 20:03
Re: Děcka klíííííííííd

Pokud chcete slova "Jedna teorie se stala pravdou" podpořit zrovna klimatologií, tak to je přesně ten opačný případ. V českých školách se děti učí pouze jednu teorii, co vnutili Zelení , pod jejichž vlivem MŠ dost dlouho bylo. Ovšem o této teorii se stále víc mluví jako o chybné... Takže kde je ta pravda?

0 0
možnosti

petrph

27. 1. 2012 17:50
ano máte pravdu

1.název je nevhodný

2. Navrhované způsoby - že by děti musely odpovídat na otázku zda masturbují, či se líbaly a podobně jsou naprosto nevhodné. Ve skutečnosti hraničí s trestným zákoníkem...

1 0
možnosti

Politicky korektní lež

27. 1. 2012 17:48
A otázky zda už masturbovali

ty by dětem pokládal jen magor, tím se nic nenaučej. Navíc by se z přítomných ve třídě asi nejvíc styděl ten učitel.

Nám přišla jednorázově přednášet sexuální výchovu nějaká holka a my z toho měli docela prču.

0 0
možnosti

Bára33

27. 1. 2012 18:15
Re: A otázky zda už masturbovali

Tak to bude asi mezi učiteli takových magorů dost - tiskem už proběhla řada článků, kdy si právě rodiče stěžovali přesně na tohle...

0 0
možnosti

Politicky korektní lež

27. 1. 2012 17:46
Souhlasím aby sexuální výchova byla nepovinná

ale ať rozhoduje škola. jinak nevím jak by se to reálně organizovalo. Jakože děti, co by tam chtěli chodit by měli hodinu navíc? Nebo ty co by tam nechtěli by místo toho měli češtinu.

A upřímně- myslím, že by to vůbec neměl být samostatný předmět ale mělo by to být součástí biologie, nebo rodičovské výchovy (tu jsme na ZŠ měli). Inkriminovaná sexuální výchova se totiž dá probrat za 3-4 hodiny.

0 0
možnosti

Bára33

27. 1. 2012 18:00
Re: Souhlasím aby sexuální výchova byla nepovinná

Vy jste nikdy nechodil na střední školu, že nevíte, že tam existuje řada nepovinných předmětů? Navazují na poslední povinnou hodinu - část studentů se tedy učí dál, část jde domů...

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3392x
Mám ráda svou rodinu (manžela, děti i vnoučata), proto mě zajímá, co se kolem nás děje - a ráda bych alespoň svým názorem ovlivnila to, v jakém světě budou žít.
V diskusích mě najdete pod nickem Bára33

Seznam rubrik