Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Martin Kavka

27. 1. 2012 19:55
Děcka klíííííííííd

Nedávno jsem četl, jak si americká organizace pro správné vzdělávání stěžuje, že rodiče protestují proti tomu, aby  vedle klimaoptimistické studie o oteplování planety člověkem, se žáci učili i klimaskeptickou studii,, že oteplování a nebo ochlazovaní planety zde bylo vždy.

Jak to bylo v tom americkém filmu, kde šlo o soud mezi evolucí a kreacionismem? Kreacionismus prohrál a onen herec odcházel od soudu se slovy. "Jako, že je Bůh nade mnou já nepocházím z opice. :)

Aniž si to dnes mnozí uvědomují, tak se stala jedna věc. Jedna teorie se stala pravdou a tak to je dnes se vším.

0 0
možnosti

Bára33

27. 1. 2012 20:03
Re: Děcka klíííííííííd

Pokud chcete slova "Jedna teorie se stala pravdou" podpořit zrovna klimatologií, tak to je přesně ten opačný případ. V českých školách se děti učí pouze jednu teorii, co vnutili Zelení , pod jejichž vlivem MŠ dost dlouho bylo. Ovšem o této teorii se stále víc mluví jako o chybné... Takže kde je ta pravda?

0 0
možnosti
MK

Martin Kavka

27. 1. 2012 20:17
Re: Děcka klíííííííííd

Baro, pravda je vždy někde, ale nemá jí člověk. člověk buď popisuje a nebo je plagiator. Ale važně. věda je o zkoumání a také je známo, že vědecký pokus, který nelze falsifikovat, nezle uznat jako vědecký pokus. Jenže tady to je v zajetí ideologii. Z biologie se stalo dogma...vědecké. Je to na chybu biologie. Zelení vytvořili další dogma o Šumavě. Vyrůstal jsem tam. Šumava je lidský výtvor.

Jeden americký satrolog po té, co byla zveřejněna teorie velkého třesku napsal. "tak my se dlouhá staletí snažíme dostat na vrchol, a když toho vrcholů dosáhneme, tak tam sedí parta teologů a klatí nohama"

Jenže ideologie od osvícícenství utváří náš život. Mě osobně je jedno, jestli to byla evoluce a nebo kreacionismus, protože už Ambrož ve třetím století řekl, že Bible není vědecká knihovna a v procesu s Galileem řekl Bellarmino, že Církev nemusí zajímat jak funguje nebe, ale jak dostat lidi do Nebe.

Takže kde je pravda?

0 0
možnosti

Bára33

27. 1. 2012 20:21
Re: Děcka klíííííííííd

No vždyť jsme ve shodě...(jako často). Právě to tvrdím, že každý má nárok na svůj názor bez ohledu na to, co část lidí (i větší) považuje za pravdu... a to i v sexu

0 0
možnosti
MK

Martin Kavka

27. 1. 2012 20:34
Re: Děcka klíííííííííd

A nebylo by dobré, aby takto i fungovalo? Teď mě mnozí zabijí, ale fungovalo to, dokuď nepřišlo osvicenství, že rozum je nejvyšším arbitrem

0 0
možnosti

Bára33

27. 1. 2012 20:43
Re: Děcka klíííííííííd

Jo, nejste sám, řada lidí tvrdí, že původcem největších škod v současných  dějinách bylo osvícenství

0 0
možnosti
MK

Martin Kavka

27. 1. 2012 20:51
Re: Děcka klíííííííííd

Jenže ona to je pravda. Rozum se stal arbitrem a to něco vyššího, rozumem nepostihnutelného bylo zbytečné a tak začal první masakr Vendee, druhý masakr Gilotina v "osvobozených" francouzských departmantech.

Pak přišli komunisté, po nich nacisté a pořád rozum.

¨Najednou neexistoval moralní arbitr, Rozum určoval.

0 0
možnosti

Bára33

27. 1. 2012 20:58
Re: Děcka klíííííííííd

no mě to nemusíte vysvětlovat- já s tím souhlasím...

0 0
možnosti
MK

Martin Kavka

27. 1. 2012 21:02
Re: Děcka klíííííííííd

Ani se nedivím, že  souhlasíte po té vyhlášce o zabíjačkách. Teď už nemůžeme být vepři;-D

0 0
možnosti

Bára33

27. 1. 2012 21:26
Re: Děcka klíííííííííd

;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3392x
Mám ráda svou rodinu (manžela, děti i vnoučata), proto mě zajímá, co se kolem nás děje - a ráda bych alespoň svým názorem ovlivnila to, v jakém světě budou žít.
V diskusích mě najdete pod nickem Bára33

Seznam rubrik