Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

Karl Novak

26. 2. 2012 20:27
Tvrzení, že "čerpáme z fondů"

jsou velkým nesmyslem. Pravda je taková, že jedni platí a jiní peníze dostávají.

Spousta peněz se spotřebuje a poztrácí cestou.

Nejjednodušší a nejlevnější řešení by bylo tyto peníze nevybrat, neposlat do Bruselu, nežádat o ně, nevyhodnocovat plnění podmínek a všechny kdo se touto složitou agendou urychleně propustiti ze státních služeb.

Jak prosté !!

0 0
možnosti
ZK

SID09

26. 2. 2012 20:34
Re: Tvrzení, že

Ne že by vaše dedukce byla nesprávná, ale to je naprosto nemožné ! Víte kolik našich politiků a jejich kamarádů tento kolotoč zaměstnává ? Čím víc peněz se v tomto nesmyslném kolotoči protočí, tím větší drobet upadne politikům.

Pzn. mám takový dojem, že vedení regionálních center, kde se administrují operační programy jsou už natolik profláknutý, že na každém můžeme za korupci a osobní obohacování okamžitě zavřít 5 lidí. ;-D!!!!!!

1 0
možnosti
H

hafák

26. 2. 2012 18:28
Zcela nám uniká fakt,

že dotace jsou silným mocenským nástrojem pro usměrňování běhu věcí "žádoucím" směrem. Spousta lidí v našem státě je nadšena z toho že jsme čistými příjemci peněz z EU. Když ale v klidu uvážíte vše pro a proti,toky peněz, schvalovací řízení, ekonomická efektivnost a účelnost jednotlivých projektů, už to tak dobře nevypadá. K tomu připočtěte, že dotace je jakýsi úplatek pro přijetí mnoha regulací, které prospívají hegemonům a nikoliv nám. Když sečtete následné škody a přínosy, je to pro nás ztrátový podnik. To je zřejmé, na to nemusíte být žádný vědec. Zdravím Hujery!

1 0
možnosti
ES

emeritni samec

26. 2. 2012 15:59
Naivní.

Představa že peníze které nepošleme do Bruselu něko tady smysluplně a efekivně využije je naivní.EU vyžaduje pořádnou reformu ale myšlenka je v pořádku.U nás se zneužije k manipulaci limi všechno i boj proti EU.Dělají to právě ti co vás skutečně okrádají.

0 0
možnosti
P

pěnice

26. 2. 2012 20:28
Re: Naivní.

Říkáte, že myšlenka je v pořádku. Ale to říkali i komunisté!Rv

0 0
možnosti
H

habit-.!..

26. 2. 2012 10:18
... ony ty dotace přesně plní svůj účel...

... motivují politické reprezentace zemí k poslušnosti - soudruzi s EU přišli na to, že není třeba držet poddané pod zámkem, stačí zavřít jejich vůdce do zlatých klecí...

R^

2 0
možnosti
MK

taras

26. 2. 2012 9:28
Když se babičky málo věnují vnoučatům

a začnou se plést do politiky a ekonomiky, je vždycky zle.

Semlela jste modrácká hesla, která dále rozžvýkává novinářská pravičácká hlásná trouba, od ní jste to opsala. Dotace jsou třešničkou na dortu pro méně vyvinuté státy. Hlavní výhodou EU je především jednotný trh s pokud možno jednotnými pravidly, obrovský prostor pro podnikání a dnes už i pro pracovní možnosti, konečně by to měla být i společná zahraniční, sociální a fiskální politika. To by všechno bylo možné, kdyby neexistovala krajní evropská pravice, která integraci a jednotným pravidlům háže klacky pod nohy. Proč? Demokracie, řád a sociálno jim znemožňuje jejich jinak obludné vykořisťování a okrádání spoluobčanů.

1 0
možnosti
EZ

Emiliano Zapata

26. 2. 2012 9:47
Re: Když se babičky málo věnují vnoučatům

Už jsem to rozvádělo několik řádků níže.

0 0
možnosti
G

Gašpo_3

26. 2. 2012 8:18
Viete už samotný princíp že

"bysme peníze využili přímo a smysluplně rovnou v ČR" je chorý, pokiaľ máte na mysli štát, ktorý by tieto peniaze využil. V úvahe by ste mala ísť ešte ďalej, pretože to neuveriteľne deformuje celý trh a podnikateľské prostredie.

Každý občan, či podnikateľský subjekt musí najskor odovzdať vačšinu svojho reálneho príjmu prekysnutej štátnej hydre, aby sa potom všemožnými stratégiami snažil časť z toho získať nazad. A to aj za cenu, že za to nakúpi somariny. Občan tie peniaze už neuvidí, niektorí "schopnejší" podnikatelia si dotáciami dokážu aj prilepšiť. A sme u princípu veci. Dotácie držia pri živote prakticky nezmyselné projekty a zbytočné firmy, ktoré by v zdravom prostredí nemali nárok. Systém generuje ďaľších parazitov. Okrem umelej zamestnanosti v štátnej správe, sociálneho systému a korupčného systému financovania politiky nám vznikla aj parazitická odnož súkromného sektoru. Parazit potrebuje viac a viac, hostiteľovi dochádzajú sily.

0 0
možnosti
O

OliveraKatarina

26. 2. 2012 8:04
Přesně napsané !

R^R^R^[>-]

0 0
možnosti
TT

žepré

26. 2. 2012 1:27
Jo, to je dobrý, hodnotil jsem

a ještě k tomu podotýkám:EU stanovila pro ČR zásadu, že 70 % od EU přijatých financí musí vynaložit na výstavbu infrastruktury, to znamená především na dálnice. Otázka č. 1: Kdo potřebuje ty dálnice (můj skromný návrh odpovědi: především německé firmy) a otázka č. 2: Komuj patří firmy, který tu infrastrukturu budujó (moje odpověď, nevyvratitelná: tojtonům, frantíkům a špagetám). To, co ČR "dostává", dostává pro cizince, a ti to hned zkásnó aji přímo.

0 0
možnosti
ZK

SID09

26. 2. 2012 8:21
Re: Jo, to je dobrý, hodnotil jsem

Zrovna ty dálnice jsou u nás potřebné jak sůl. Města, které nemají napojeni na dálnici, mají problémy s rozvojem průmyslové výroby. Žádný větší investor si nedovolí v takovém městě zahájit, nebo rozšířit výrobu, protože převážný tok logistiky je realizován prostřednictvím silniční dopravy. ;-)!!!!

0 0
možnosti
C

certik_bertik

26. 2. 2012 0:14
hmm

hlavním benefitem našeho členství v EU je že jsme pod dohledem. Pokud bychom nebyli v EU, kdo by mohl být protektor? Rusko, to radši ne, USA to má svých starostí dost, Čína? ta se angažuje dneska jinde, takže není kdo

0 0
možnosti
TT

žepré

26. 2. 2012 1:29
Re: hmm

Jektám zuby, jakmile slyším slovo Rus... Zato naši milovaní bratři, ti nás vedó do těch skutečně zářnéch zítřků!

0 0
možnosti
MP

dedicate

25. 2. 2012 23:16
Česká republika okrádá EU.

Okrádá proto, protože jistě alespoň třetina peněz, které nám EU pošle, končí v kapsách jedinců a organizací,či politických stran, aniž se dostane na místo původního určení.To ovšem není chyba EU, ale nevídaná schopnost našich českých darebáků.Peníze odeslané do Bruselu bychom lépe využili doma?? Ale ne.Železných je mnoho..Posílit sociální výdaje pro tYnejpotřebnější.....Snad ne z peněz Eu ??

Píšete..a/dostaneme o pár miliard více než  do Eu dáme......za období od roku 2OO4 do roku 2O11 je to přes 3OO miliard...na mat-fyz jste patrně počítali jenom s většími čísly.

b/Euro úředníci najdou v žádosti spoutu chyb...oni tam jsou, viz.třeba  Min.školství

c/musíme je uhradit za cyklostezky atd.... nemusíme, budou přiklepnuty pro jiné věci, pokud budou smysluplné

P.S.K nesmyslnosti vašeho článku.Otec vám osm let platí apanáž a vy mu řeknete..podívej fotr, dáváš málo, já z toho dávám tomu a tomu a platím i jiné nesmysly, které si vymyslím...Já vůl, řekne fotr a vyprovodí vás z baráku.Nadobro.

3 0
možnosti

Bára33

25. 2. 2012 23:53
Re: Česká republika okrádá EU.

Nebojte, počítat umím. Když vezmeme čísla za rok 2010 (2011 ještě nejsou uzávěrky), tak jsme něco přes 20 miliard do EU poslali a přes 40  miliard odtamtud dostali. Ovšem spočítejte si veškeré náklady na úředníky zabývající se dotacemi (a že mají na ministersvech platy vyšší než je ten průměrný), výdaje na zcela zbytečné projekty, kterých je většina (cyklostezky, školení,...) a zjistíte, že skutečně smysluplně bylo vynaloženo méně než těch 20 miliard, které jsme původně poslali do Bruselu.

A co se týká rozkrádání peněz - myslíte si, že v jiných státech je to lepší? Zjistěte si, kolik se "odklonilo" třeba v Řecku. Korupce a rozkrádání se dá zarazit jediným způsobem: nepřerozdělovat peníze neprůhlednými způsoby. Jenže právě na přerozdělování je EU založená.

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3392x
Mám ráda svou rodinu (manžela, děti i vnoučata), proto mě zajímá, co se kolem nás děje - a ráda bych alespoň svým názorem ovlivnila to, v jakém světě budou žít.
V diskusích mě najdete pod nickem Bára33

Seznam rubrik