Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZM

Legrační článek.:-)

0 0
možnosti
MV

Německo zrušilo v roce 2008 progresicní zdanění a zavedlo rovnou daň! A vláda p. Nečase v roce 2009 rovnou daň u nás zrušila a zavedla silně progresivní zdanění!!!

Stačí se podívat na historický vývoj nezaměstnanosti u nás a v Německu a je to jasné:

Německo - http://www.indexmundi.com/g/g.aspx?c=gm&v=74

ČR - http://www.indexmundi.com/g/g.aspx?v=74&c=ez&l=en

A teď vážně - na vývoji nezaměstnanosti u nás a v Německu je jasně vidět, že NAŠE VLÁDA JE NEKOMPETENTNÍ. V Německu krize vrcholila v roce 2008. Vzhledem k našemu napojení na německou ekonomiku a ke zpoždění u nás krize vrcholila v roce 2009. V následujících letech ovšem je ovšem vývoj nezaměstnanosti odlišný - v Německu klesá, zatímco u nás roste a dosahuje historických maxim. Situaci alespoň částečně zachraňuje export, který je na mnohem vyšší úrovni než před krizí v roce 2009 (export v roce 2008 měl hodnotu 2,5 bilionu Kč, v roce 2012 měl hodnotu 3,1 bilionu Kč). Pan Nečas s Kalouskem by se v ekonomické oblasti měli u našeho hlavního obchodního partnera inspirovat - měli by zavést progresivní zdanění, zvýšit zdanění firemních zisků a naopak snížit DPH - tedy provést přesný opak toho, co provedli a neustále omílají (snižování přímých daní, zvyšování nepřímých daní).

0 1
možnosti
DI

D17a72v39i55d 73I80z32a60k

23. 3. 2013 17:38

HDP jiného stát poskytuje jen hrubý odhad, podle vaší logiky by Sobotka a Paroubek s HDP 6-7% v době kdy SRN měla 0,7% (2005), 3,9% (2006), 3,4% (2007) byli ekonomičtí géniové a to sand netvrdí ani socdem fanatici, SRN měla HDP v 2012 0,8% my -1,2 to na nakompetentní vládu nevypaá

0 0
možnosti
Foto

Jsem pro progresivní zdanění! 

Milá paní, že Vy jste voličkou ODS či TOP 09, přiznejte se! Vnímáte vůbec, co se teď děje kolem Vás? Vnímáte, jaká je nezaměstnanost? Víte, jaké smlouvy zaměstnanci dostávají? 

Máte hodně úzký pohled na věc.

1 3
možnosti
DI

D16a44v56i45d 61I44z25a40k

23. 3. 2013 15:03

Marek vnímáte jaká nezaměstnanost byla v době nějvětšího růstu ekonomiky 7% jak jste zadlužovali republiku, jen mne utvrzujete, že levici nemůžou volit inteligentní lidé, ti by si tak základní data ověřili

0 1
možnosti
Foto

Pokud stát ty utržené peníze nevíc investuje třeba do výstavby infrastruktury, pak se zase zvedne zaměstnanost ve stavebnictví. To je podstata Keynesiánské ekonomie.

0 0
možnosti
DI

D12a51v41i91d 75I30z33a79k

23. 3. 2013 15:06

řekl jste jen půlku pravdy, podstata keynesiánství je, že jeden politiky ukradený a investovaný dolar se vrátí, nejlépe, že něco vydělá, ale to už skoro neplatí ani v USA a v CŘ to neplatilo nikdy, v ČR platí, že investice státu jsou násobně prodělečné

0 1
možnosti
MN

zvysit nezamestnanost jde jednoduse uz to bylo receno pd CSSD preci zvysi dane.!!!!!!

1 1
možnosti
DI

D98a19v51i40d 11I28z49a92k

23. 3. 2013 15:08

ostatně nejvyšší nezaměstnanost k poměru výkonnosti ekonomiky mněl Sobotka se Škroamchem, bylo to 10% při 6% růstu a deficitu skoro 100 mld.

0 1
možnosti
MV

Přiznám se, že po revoluci v roce 1989 jsem byl takový ten volnotrhový komsomolec přesvědčený, že v tehdejším socialismu bylo všechno špatně a na Západě je všechno skvělé - zjednodušeně vše pravicové bylo super, vše levicové bylo hloupé.

Nadšení trvalo několik let - pan Klaus byl v té době pro mě největší ekonomická autorita. Ovšem nebyl jsem úplně slepý, takže jsem viděl co se u nás děje - rozkrádání a tunelování atd. - tehdy se o tom ale ještě tolik nepsalo - platila totiž premisa, že kdo kritizuje nové pořádky, je obdivovatel starých pořádků a chce návrat komunistů k moci. V roce 1996 jsem naposled volil ODS - porevoluční nadšení už ale tehdy ze mě vyprchalo. Neměl jsem ale ještě odvahu si přiznat, že jsem se spletl - dodnes si tuto volbu vyčítám. Dnes se na svět dívám jinak - a třeba rovnou daň považuju za nespravedlivou.

3 3
možnosti
DI

D49a20v57i42d 56I83z18a53k

22. 3. 2013 11:17

asi jste v 89 nevěděl co a jak je na západě, potom byste Klause opravdu obdivovat nemohl, jeho postsocialismus neměl s tehdejším západem nic společného

3 3
možnosti
Foto

T45o41m82á80š 18R49o30b51a

21. 3. 2013 21:49

Pořád nechápu, proč se všude rozebírá, že ČSSD nechápou a nerozumí tomu, co a jak dělat správně, a aby to bylo ku prospěchu všech. Přitom v ČSSD vědí velmi dobře, co by naší zemi pomohlo, co by bylo nejlepší pro ekonomiku, jak ji nastartovat..., ale s tím by nikdy nevyhráli volby. Proto říkají jen to, co se bude líbit té hloupější (zní to ošklivě, ale je to tak), závistivější a hlavně početnější části obyvatel, a kteří tomu uvěří a zvolí je. O nic jiného nejde.

6 3
možnosti
MV

Těžko říct, co by měli dělat. Voliči se totiž většinou nechají zblbnout médii, jako například při posledních parlamentních volbách.

1 0
možnosti
JL

Tak si dotyčný pracháč nekoupí traktůrek, ale koupí si něco jiného, třeba menší traktor, nebo koloběžku na motůrek - vydělá někdo jiný a jeho prodejce a firma pojede dále, zatímco prodavač drahých traktorů se přemístí někam, kde na to mají - třeba do Číny. ...Přemýšlím taky o daňové nájezdy na bohaté - a jak praví pravice - je fakt, že ti skuteční šíbři, miliardoví Velcí kluci si svoje prachy přelévají, jak potřebují: viz teď Kypr. Nicméně proč nezdanit banky a podobně bohaté a prosperující společnosti? Postupně to udělají všichni, protože život,úroveň se propadá a bude propadat téměř všude. Nicméně Česko už uvázla v sofistikované Síti Systému odčerpávání veřejných peněz, z kterého takřka není úniku (politici+mafiáni+státní úředníci vytvořili dokonalou Krakatici)- zbývají dvě možnosti: Kmotři budou tak blbí, že přivodí ožebračením lidí další revoluci (a přemístí se na Sejchely a jinam) nebo uberou plyn a budou odčerpávat miliardy pomaleji - tím si národ zvykne, že se má blbě, a vše pojede klidně;-) dál třeba desítky let až do definitivního konce západní civilizace. [>-]EU

2 1
možnosti
MN

progresivní zdanění není nic jiného než levičácký způsob jak potrestat schopné (kteří je stejně nikdy volit nebudou) a odměnit "neschopné" a tím si koupit jejich hlasy ...a zároveň je to cesta do pekel, protože ti schopní co vydělávají hodně se při určité úrovni zdanění radši seberou a půjdou jinam, takže nám nakonec zbydou jen ti na podporách a minimálních platech, na které nakonec nikdo nebude vydělávat (což je ostatně cíl levice, protože potom bude vyhrávat volby) ... copak někde ve světě funguje opravdu levicový režim a lidé se tam mají všichni dobře????   btw. jsem zvědavý kolik mínusů tu nastřádám, odhaduju to na hodně až ještě víc ;-D

9 6
možnosti
MN

"Jeden americký profesor ekonomie na místní vysoké škole nikdy nenechal propadnout jediného studenta, ale v poslední době nechal propadnout rovnou celou třídu.

Třída trvala na tom, že Obamův socialistický model funguje, že nikdo by neměl být chudý ani bohatý, všichni by měli být zhruba na stejné úrovni.

Profesor řekl: "OK, uděláme v této třídě experiment Obamova plánu. Známky z jednotlivých testů ...zprůměrujeme a všichni tak budou dostávat stejnou známku jako je průměr třídy, takže nikdo nepropadne, ale nikdo ani nedostane za 1."

Po prvním testu byly známky v průměru a každý student dostal za 2. Studenti, kteří tvrdě studovali, byli trochu zklamaní a studenti, kteří studovali málo, byli spokojení.

U dalšího testu studenti, kteří studovali málo, studovali ještě méně a ti, kteří studovali hodně, se rozhodli, že jim průměr stačí, takže i oni studovali málo.

V tomto testu byl průměr 4! Nikdo nebyl spokojený. Při třetí zkoušce byl průměr 5. Jak zkoušky pokračovaly, průměr se nikdy výrazně nezvýšil, vše se zvrhlo v následné hašteření, obviňování a nadávky. Nikdo nechtěl studovat ve prospěch někoho jiného. K jejich velkému překvapení všichni propadli. Profesor konstatoval, že socialismus už z principu nemůže fungovat, protože odměna za práci může být skvělá, lidé mohou mít motivaci uspět, ale když si vláda celou odměnu vezme, nikdo se nebude snažit nebo nebude chtít uspět. A jaké plyne poučení z tohoto experimentu?

9 1
možnosti
MN

rech par bohacu a politiku dane nezachrani. z nejakych 10050000 lidi je to dost malo kdyz to prezenu a dam tam cislo 5000 bohatych ostatni jsou ty co dosahuji na mzdu 13700 kc. a ty ostatni hi zvednou az na 24000kc jen nevim jak muze nekdo brat tolik kdyz neplni a nebo je porad v minusu viz nekteri reditele statnich a polostatnich podniku a nekteri za to ze jsou reditele okradajicich statnich podniku berou i sta miliony a jsou placani po ramenou jak jim to jde. a kdyz se zvisi dane a vse ostatni tak se pak z toho vsichni po se re me

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS