Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TJP

Tomáš Jasný, PhD.

17. 2. 2012 7:47
respekt

Cituju: "Jo, když si prožijete skutečný komunistický lágr jako mukl v uranových dolech, tak vás to o životě poučí... A hlavně má takový člověk toleranci ke svobodě ostatních, respektuje jejich život. Jenže táta věděl, jaké mám názory a že pár zájezdů na hory pod hlavičkou SSM (a za jejich peníze) není opravdu nic, co by komukoliv  ublížilo. Bara 33" ... kdyz to dokazal vas tata, tak proc to nerespektujete vy? nebo jste tak traumatizovana, ze si to ani neuvedomujete, jak kadrujete jako komuniste?

2 0
možnosti

Bára33

17. 2. 2012 8:49
Re: respekt

A můžete mi říct jediný příklad, kdy bych něčí svobodu omezovala? Něco jiného je říct svůj názor a podporovat ho svými argumenty - to se nesmělo pouze za komunistů, dneska už ano. Ale nikdy jsem nikomu nic přikazovala, nezakazovala, netrestala ho ho za to, že má názor odlišný... (tedy kromě výchovy svých dětí - tam občas nějaký ten zákaz a příkaz být musel ;-D )

0 0
možnosti
JN

Já, Claudius

17. 2. 2012 6:41
To je skutečně úžasné

jak fundovaně píšete o komunistech. Jistě tu dobu velmi dobře pamatujete a komunisté vám, na rozdíl od demokratů, velice, velice ubližovali. takže pokračujete v demokratickém duchu a usuzujete, že každý, kdo se někdy stal členem této politické strany, je apriori zločinec. Ostatně, demokraté na to vydali zákon, který pětinu národa této republiky prohlásil za zločince, aniž by jim dal jakoukoli možnost se bránit či jakkoli se tomu vyjádřit. Papouškujete to, co už řekli jiní, a vadí vám každý komunista. Že vůbec můžete vyjít na ulici, že se vám nedělá při pohledu na ty komunisty kolem sebe zle.

A teď se zamyslete - co byste dělala vy, kdyby ten režim nadále trval? Ale upřímně.

Je mi z vás nedobře, dámo.

2 0
možnosti
PK

pavel kula

17. 2. 2012 7:29
Re: To je skutečně úžasné

Tak Jirasek psal fundovane o praotci Cechovi a take si to nemohl pamatovat. :-)

0 0
možnosti
PK

pavel kula

17. 2. 2012 6:36
Á, tady jste.

Znam Vas z diskusi a jsem rad, ze jsem Vas nasel i jako blogerku. Jinak samozrejme souhlas a karma.:-)R^

0 0
možnosti
W

wiki5.5

17. 2. 2012 5:00
Který komunista byl horší?

oba

1 0
možnosti
C

carolusI

17. 2. 2012 2:44
Záznam

v trestním rejstříku člověka automaticky vyřazuje jako možného uchazeče o některá nepříliš významná zaměstnání. Nevím, proč by se na prezidentském kandidátovi neměla vyžadovat naprostá bezúhommost. A členství v KSČ jako určitou skvrnu na charakteru vidím. Jenže u nás je to nějak naruby. Na poštu vás se záznamem nevezmou, ale na prezidenta můžete jít rovnou z kriminálu. A pak, že nežijeme ve cvokhausu.

0 0
možnosti
DZNF

dluhousek z narodni fronty

17. 2. 2012 2:13
do ssm nikdo nemusel

sli tam ti co chteli mit pohodlnejsi fungovani v totalitnim state

proc bych mel na jejich pohodlicko dnes koukat blahoskolnne a na pohodlicko komunistu ne ?

opakuji SSM NEBYLO POVINNE

2 0
možnosti
C

carolusI

17. 2. 2012 2:53
Re: do ssm nikdo nemusel

Přece jen v tom byl určitý rozdíl. V SSM se u členů nevyžadovala žádná aktivita a většina členů byla pouze formálních a ani schůzí se nezůčastňovali. V KSČ to myslím bylo trochu jiné.

0 0
možnosti
MS

Michal007

16. 2. 2012 23:20
Celkem souhlas,

a zapadá sem i Topolánkova poznámka o tom, že Fischer uhne. V KSČ nemohl jinak a s etnickými kořeny to nesouvisí. Pro vrcholovou funkci to vnímám jako riziko.

0 0
možnosti
L2

Lanta 2OO4

16. 2. 2012 22:34
No nic ,už končím

takže shrnu výsledky debaty s paní autorkou blogu.

Kritizuje Fischera za to ,že vsoupil do KSČ aniž zná jeho důvody pro vstup . Sama autorka vsoupila do SSM což prý dle autorky je banalita ,protože chtěla jezdit na hory a věc,která  s KSČ nesouvisí. Když jsem dal odkaz na wiki kde jasně píšou,že SSM byla předstpeň pro vstup do KSČ kde se mladí lidé učili žít dle komunistické ideologie tak mi řekla,že wiki lže a ona to ví líp,protože v tý době před revolucí žila (proto má patent na rozum) . Na otázku když je Fischer špatný kandidát koho by ona zvolila prezidentem napsala,že konkrétně neví a že si u nás neumí vybat,ale v americe,že by si vybrala.

No myslím,že dál už není potřeba nic rozvádět. Obrázek o lidech,kteří nemohou Fischera vystát jsem si po dnešku udělal. ;-D

Dobrou noc

2 0
možnosti
RH

Kruton

16. 2. 2012 22:39
Re: No nic ,už končím

Máte dojem, že SSM byla organizace, která držela v této zemi totalitní režim. Byli to děti, které chtěli jen chodit do kroužků pod SSM, asi těžko v tom vidět prospěchářství. Do KSČ vstupovali dospělí, kteří si měli uvědomovat výhody i možné nevýhody toho, že patří do vrstvy diktátorů.

1 0
možnosti
N

NewDorianGray

16. 2. 2012 22:23
Nejhorší komunista je ten,

který je přesvědčen, že lze ospravedlnit i ta nejhorší zvěrstva vyššími ideály.

Takže, i když karierní komunista je bezpáteřní pokrytec, pravověrný komunista (nezaměňovat s humanistou vyznávajícím marxistické ideály) je nebezpečnější a horší.

0 0
možnosti
RH

Kruton

16. 2. 2012 22:40
Re: Nejhorší komunista je ten,

Ovšem žádný z nich není vhodným na prezidenta.

0 0
možnosti

petr66

16. 2. 2012 21:53
Čekám. kdy se propracujete k výroku

mrtvý komunista, dobrý komunista,:-)

3 0
možnosti

Bára33

16. 2. 2012 22:05
Re: Čekám. kdy se propracujete k výroku

Tohle tvrdil můj táta - a měl na to po mučení a letech v komunistisckém lágru a na uranu nárok. Já naopak po r. 89 krotila ty "náhle odvážné" antikomunisty. Když viděli, že já bych oproti nim měla tisíc důvodů je nenávidět a mstít se, ale nedělám to, někteří přestali být tak bojovní. To ale nic nemění na mém názoru na to, že člověk, který do té strany vlezl, nemohl mít normální morálku. A hlavně - že takový člověk by neměl být prezidentem naší země. A o to v mém článku a následné diskusi taky jde

4 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3392x
Mám ráda svou rodinu (manžela, děti i vnoučata), proto mě zajímá, co se kolem nás děje - a ráda bych alespoň svým názorem ovlivnila to, v jakém světě budou žít.
V diskusích mě najdete pod nickem Bára33

Seznam rubrik