Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠB

Qeebee

16. 2. 2012 20:19
Podivná topologie, podivný závěr

Do KSČ se tlačil, nebo byl tlačen kde kdo. Ve své úvaze prozatím pominu konjunkturální komunisty se vstupem do roku 1968. Idealisté vstupovali do strany s tím že změní svět k lepšímu, že změní stranu k lepšímu (socialismus s lidskou tváří apod.). Po roce 1968 muselo být každému jasné, že tuto ideologii nelze zlepšit. Kdo za normalizace vstoupil do KSČ si toho musel být jednoznačně vědom. Stalinismu s lidskou tváří (tak jsem slyšel nazvat období normalizace) se vyhnout dalo (ignorovat, nebo aspoň neodporovat => úděl většiny), aktivně podporovat (vstup do KSČ => signalizovat "já souhlasím a podporuji"), nebo se aktivně účastnit či udávat směr (Štěpán, Biľak,....).

Jaký z toho pro plyne závěr? Pan Fischer pro mne překročil hranici morální únosnosti natolik, že pro mě rozhodně není jako prezidentský kandidát snesitelný. T.j. nenaplnil pro mě NUTNOU podmínku. Podotýkám, že neplatí, že nečlenství v KSČ je postačující podmínkou (to je případ V.K.).

1 0
možnosti
K

kaktusak

16. 2. 2012 20:30
Re: Podivná topologie, podivný závěr

Zatím nejvíc se socialistickým ideálům přiblížil právě normalizační režim. Fanatičtí dogmatici z 50. let (různí Kohouti...) stranu opustili a zůstali realisté.

2 0
možnosti
K

kaktusak

16. 2. 2012 20:12
Žádný opravdový komunista není špatný.

Ve srovnání s ostatními význačnými politickými směry vycházejí ještě komunisté nejlépe. Nejvíc pomohli slušným lidem živícím se prací a mají na svědomí nejméně lidských životů. Navíc se jako jediní dokázali ze svých chyb poučit. Proto velká většina národa KSČ po celou dobu podporovala a dnes opět, navzdory neustálé antikomunistické hysterii, představují komunisté reálnou alternativu k bankrotářskému a zkorumpovanému kapitalismu.

Kdo vstoupil do KSČ kvůli kariéře, není a nikdy nebyl komunista, byl jen straník.

2 0
možnosti

Bára33

16. 2. 2012 20:53
Re: Žádný opravdový komunista není špatný.

Nevím, kde jste přišel  na ty bludy, že komunisté z toho vyšli nejlépe, když se na celém světě uznáváno, že komunisticé režimy mají celosvětově na svědomí víc obětí, než nacismus....přinejhorším tak nastejno. Ovšem neznám žádný jiný režim, který by měl na rukou tolik krve, jako ten komunistický. Můžete nějaký jmenovat?

1 0
možnosti
PV

VerneP

16. 2. 2012 20:11
A co si myslite ...

... o lidech, co si podali prihlasku do KSC a nebyli prijati? Kam radite tuto sortu lidi?

2 0
možnosti
KL

Tipeq

16. 2. 2012 20:02
Fischera stejně volit nebudu,

ale jeho 22 staré členství ve straně je mi ukradené.

0 0
možnosti
F

Faustino

16. 2. 2012 19:55
A který svazák

byl horší - Nečas nebo Topolánek?

2 0
možnosti

Bára33

16. 2. 2012 20:02
Re: A který svazák

Sorry, svazák a  člen KSČ se opravdu nedal srovnávat (nešlo-li o funcionáře). Svazák byl papírově téměř každý student střední i vysoké školy (zvlášť pokud by na té škole ředitel - blbec, ktetý nesvazákům dělal problémy i při známkování). Nevím, jestli jste tu dobu zažil, ale na řadě škol svazácká činnost spočívala v tom, že šli na nějakou brigádu (na nějakou by stejně museli - i jako nesvazáci), vydělali tam pár korun a za ty se pak jelo někam na hory nebo k vodě.... Činnost i řadového komunisty byla o něčem úplně jiném

0 0
možnosti
RH

Kruton

16. 2. 2012 19:48
Je to vcelku jedno

Buď to byli hlupáci, kteří té pošahané ideologii věřili, nebo prospěcháři, kteří by za funkci vstoupili třeba do Ku-klux-klanu. Každopádně ani jeden z druhů komunistů není vhodným do čela státu. Pokud se stane, že na hrad usedne komunista, totalita dostane novou legitimitu. Nakonec to dopadne tak, že půlka lidí bude volit negativní volbu.

2 0
možnosti
K

kaktusak

16. 2. 2012 19:59
Re: Je to vcelku jedno

Komunistická ideologie je založena na vědeckém poznání a realita v posledních letech teorii naprosto potvrzuje.

2 0
možnosti
L2

Lanta 2OO4

16. 2. 2012 19:38
Nevím jaký měl Fscher důvod vstou pit do KSČ

Nevím co ho k tomu motivovalo a nevím ani to jak coby člen ve straně působil. Co ale vím a co můžu posoudit je to jak se choval v roli premiera . Jako premier byl především nestranný a to mi dává jakousi záruku,že by mohl být dobrým skutečně nadstranickým prezidentem.

Sám za sebe budu na postu prezidenta raději akceptovat bývalého komunistu,který nikomu nestraní než současného prezidenta,který v KSČ možná nebyl (možná proto,protože po netu koluje klausova žádost o vstup do strany,která nebyla nikdy vysvětlena),ale je velmi zaujatý o čemž svědčí nejen jeho minulost pravicového politika a otevřené sympatie k pravicovým stranám, ale i jeho současné aféry s udělováním milostí usvědčeným korupčníkům.

Fischer ač bývalý člen komunistické strany je zkrátka proti Klausovi v mých očích slušný člověk. Osobně jsem pro Fischera už takřka rozhodnutý.

3 0
možnosti
L2

Lanta 2OO4

16. 2. 2012 19:38
Re: Nevím jaký měl Fscher důvod vstou pit do KSČ

Moje rozhodnutí navíc umocňuje i to jak do něj mnozí hlavně Klausovi

příznivci kopou a jaké mu mnohdy uštědřují podpásovky (třeba krom jeho

členství v KSČ i pro jeho židovský původ).

2 0
možnosti

Bronislav Šimoník

16. 2. 2012 19:38
Ještě bych snad dodal

že ještě horší jsou dnes ti kteří tam po 89 zůstali, neboť se i nadále hlásí k této zvrácené ideologii. A hloupé kecy o "charakteru" takové Švorcové jsou jen žvásty. Byla stejný zločinec jako Štěpán, Grebeníček, Jakeš nabo Bilak

3 0
možnosti

Bára33

16. 2. 2012 19:46
Re: Ještě bych snad dodal

Souhlas - ale o těch jsem nepsala, ty jsou prostě mimo nějaké morální hranice

1 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3392x
Mám ráda svou rodinu (manžela, děti i vnoučata), proto mě zajímá, co se kolem nás děje - a ráda bych alespoň svým názorem ovlivnila to, v jakém světě budou žít.
V diskusích mě najdete pod nickem Bára33

Seznam rubrik