Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

A jak to bude fungovat?

Dneska stačí dojít na úřad, podepsat prohlášení, že dotyčný u mně nebydlí a je trvalý pobyt zrušený. Jak bude tato možnost zablokována? Asi by to chtělo zapřemýšlet. Navíc nechápu, proč to považujete za tu svobodu co lidé chtějí?V

1 4
možnosti

Já to nepovažuji za "tu svobodu, co lidé chtějí" - ale naopak za útok na svobodu. A doufám, že na třeba ba takové konkrétní události, kdy vám stát nastěhuje do bytu bývalou manželku a poté exekutor vybílá byt kvůli jejím dluhům, vám dojde, že "svoboda" není nějaký abstraktní pojem, který by řada lidí vyměnila za korýtko šlichty (tedy za ony citovaná sociální jistoty).

A co se týká toho prohlášení - problém je v tom, že vy vůbec nebudete vědět, že vám tam stát někoho přihlásil. Takže se budete chodit "pro jistotu" každý měsíc ptát, jestli u vás náhodou někdo není hlášený?

4 0
možnosti
Foto

Kohokoli, kterého si namátkou vybere nebo někoho, kdo jen někoho, kdo k Vám má nějaký vztah? Třeba syna, který je bezdomovcem a v dluzích. No pak opravdu nezbývá než pečlivě vytvořit inventář obydlí, aby až ti exekutoři přijdou, a oni na základě trvalého bydliště dlužníka určitě přijdou, jste měla podklady pro tzv. "vylučovací žalobu".

0 3
možnosti

Ale ono nejde jen o ty exekutory. Pokud má někdo někde trvalé bydliště, tak má také právo tak bydlet (viz třeba problémy rozvedených manželů). Takže se pak takový člověk může obrátit na policii - a ta vás bude nutit, abyste ho do svého obydlí pustil, případně to může řešit i soudně. Navíc nejde jen o přímé potomky (rodiče) - ale o "příbuzné", což je dost široký pojem. Navíc - je třeba bývalý manžel-alkoholik, otec dětí, který měl poslední trvalé bydliště v mém domě, mým příbuzným? No určitě je příbuzným mých dětí, které tu žijí - takže mi ho sem stát nastěhuje? (to je jen příklad :-))

Ale především - jde o princip a osobní svobodu. Proč bych já měla "pečlivě vytvářet inventář" a soudit se s exekutory jen proto, že si chce stát usnadnit práci a omezit moji ústavou danou svobodu?

5 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3392x
Mám ráda svou rodinu (manžela, děti i vnoučata), proto mě zajímá, co se kolem nás děje - a ráda bych alespoň svým názorem ovlivnila to, v jakém světě budou žít.
V diskusích mě najdete pod nickem Bára33

Seznam rubrik