Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Ta daň 38% je pro osoby s výdělky nad sto tisíc... Ve většině vyspělých zemích platí nejbohatší větší daně  a také tyto země fungují...ba fungují lépe než ČR.

Ohledně tohoto traktůrku je to jasná matematika , která se s výší daní nemění. Potřebuji jej , koupím si jej. Nepotřebuji -li jej , nekoupím jej. Takových lidí , kteří nevědí co z penězi a proto si z rozmařilosti kupují traktůrky moc není.

6 5
možnosti
TH

tihle grafomani a grafomanky už nejsou ani k smíchu ! starej se o rodinu , vnoučátka a přestaň psát nesmysly ! ;-D;-D;-D;-D;-D;-D

4 7
možnosti
Foto

V94l56a77d13a 78V54a93n23e91k

18. 3. 2013 11:57

To samé navrhuji tobě ....:-PRv

4 2
možnosti
NO

horni sazba by mela platit na cast prijmu presahujici 100kCZK a je to "kompenzace" za zastropovane odvody. Trakturek, netrakturek, Kalous zvedl dane i poplatky co to slo, pravda, aspon ze se jedna o neprime, nicmene kazdy rok sekera 100 mld, deficitni duchodovy fond, investice na minimu, skryty dluh v udrzbe a opravach. Tak co s tim? :-)EUR^

1 2
možnosti
LJ

Mozna vam to jeste nedoslo, ale nez dojde k zastropovani odvodu, jsou jiz statem poskytovane sluzby na stropech.

0 0
možnosti
PS

Fascinujeme, jak všichni diskutéři tady brečí, jako by těch navrhovaných 38% se jich týkalo. Kdyby ano a daň odváděli už nyní, při 15% "rovné" (pro zaměstnance 23% a kousek), pak jsme nejbohatším státem v Evropě.

5 1
možnosti
Foto

samozrejme, ze rvou protoze se jich to tyka...socialisti s komunistama podnikatele pekne podusi, ten nasledne bude optimalizovat v ramci cehoz propusti zamestnance a ten zamestnanec pak nasledne nebude moci diskutovat na idnesu...logicke.[>-]

2 2
možnosti
EK

traktůrky jsou to poslední. na zvýšení nezaměstnanosti bude mít daleko razantnější vliv plošné opatření - zvýšení min. mzdy a hon na parazity - tedy osoby samostatně výdělečné činné. sama jsem osvč těsně na hranou mezi činností a pracákem. jedno pírko zátěže navíc a jsem tam.

15 2
možnosti
KH

To socialsty nezajímá, oni svou politiku založili na tom, že "čím hůř - tím pro ně lépe". Každého, kdo je schopen se o sebe postarat sám co nejvíc potupit a vyždímat, aby bylo na jejich populistickou, rozhazovačnou politiku. A primitivní netáhla, což je gró voličů levice, na to ráda slyší.

13 5
možnosti
Foto

Líbí se mi systém progresivních pokut.... Celkem bych byl aj pro to, aby místo regulačních poplatků, byla jakási progresivní platba, ale progresivní daň? Nevim nevim.

1 1
možnosti
JK

J75i44ř78í 50K73o42p20u97n

17. 3. 2013 22:54

Z traktůrku tedy získá téměř 16 000 – což je skoro měsíční plat pro jednoho prodavače.

Milá paní kde žijete? Vy jste taky poslankyně, že ztrácíte realitu?  Ne že lidé nebudou mít na nějaké traktůrky. Oni už na ně dnes nemají díky panu Kalouskovi. A to nemluvím o tom, o kolik se zvedla cena potravin.;-O

6 10
možnosti

nemějte obavy, nejsem poslankyně, můj příjem je spíš podprůměrný a pohybuji se mezi "obyčejnými lidmi" - takže dobře vím, jaká je realita... Tak se do toho Mountfieldu zajděte zeptat, kolik už jich prodali ;-D

4 4
možnosti
HM

progresivní daň nic neřeší, není to ani vyspělá a ani moderní forma daňového systému. Je to levicový model, který mnohem více než solidaritu, naplňuje lidskou závist.Levicovost je hloupá ideologie a jde proti přirozenému způsobu života ..takové režimy nejvíce trpí hladomorem.

19 5
možnosti
DK

progresivní daň je levicový model...

...to je ze které učebnice (politické) ekonomie ? Rv

3 8
možnosti
JK

No až na ten nešťastný první odstavec, kde opravdu nevím, proč by měl být dobrý úmysl zvyšovat daně bohatým ;-D, na článku jinak nevidím nic zjednodušeného, je to prostě tak. Nesníží-li ČSSD daně "chudším" a zvedne-li je pouze bohatým, stát tak odčerpá z trhu více peněz, což samozřejmě zvýší nezaměstnanost, protože trh zchudne. Stát samozřejmě s penězi umí hospodařit mizerně, mnohokrát hůře nežli trh, takže dojde akorát k jejich zbytečnému "prožrání". Nejvíc na to doplatí právě nejchudší, protože bohatý si sice nebude moci dopřát 5. Lamborghini Diablo ;-D, přesto mu však zbude peněz hromada, zatímco chudý pak obvykle přijde o práci nebo mu bude snížen plat a pak bude už úplně v pytli.

17 1
možnosti
Foto

V mnohém s Vámi nesouhlasím a navíc vydáváte za fakt svůj názor. Nejdřív tedy k tomu faktu/názoru - říkat, že apriori je stát horší hospodář než "trh" je vydávání pravicového názoru za fakt. Uvědomte si, že součástí trhu jsou například i ty dědečkové a babičky, které se z nepochopitelných důvodů opakovaně zúčastňují "nabídkových akcí". Dále při zavedení progresivní daně, bude-li podobná té před zavedením "rovné" daně, zbude více peněz nízkopříjmovým skupinám, tj. lze předpokládat, že si koupí více levnějších věcí. Můj velmi hrubý odhad je, že při zavedení progrese zaplatí člověk s platem 150 000Kč tak o 7000kč víc na daních. Myslíte, že to nějak výrazně ovlivní jeho nákupní zvyky? O tom si dovolím pochybovat.

0 3
možnosti
DI

D37a56v29i18d 54I49z10a47k

17. 3. 2013 21:09

všem obhajovatelům progresivní daně, opravdu si myslíte, že je to něčeho řešení, že když se vybere víc, tak se to hned neprožere, když se vybere míň, tak vám to vosolej jinde, aby měli na prožírání, není na čase chtít od politiků, aby si s námi přestali hrát jako s hlupáčky odvěkou hru rozděluj a panuj, není na čase od nich chtít neprožírat, nekrást, vyrovnaný rozpočet a osobní odpovědnost ?

4 1
možnosti
ZK

Z28d57e38n96a 51K72o32č97í

17. 3. 2013 21:50

Ale samozřejmě, že je důležité nekrást ale také neprohospodařovat příjmy. Mít státní aparát a státních zaměstnanců jen tolik kolik musím, mít rovná pravidla pro odměńování a náhrady zaměstnanců i  ústavních činitelů vojáků, policistů .......  No ale když už rozpočet je dlouhodobě nevyrovnaný a politikové nedokáží ubrat z rozpočtů jednotlivých ministerstev, ani snížit neproduktivní náklady ( a to nedokážou ani socialisté ) tak musí něčím tu díru v příjmech zalepit - a daně se nabízí jako první a nejsnažší řešení. Já bych jim v tom nebránila. Oni zjistí sami, že zvýšení daní nepostačí a že budou muset sami sáhnout k mnohem nepopulárnějším opatřením. Ještě budeme říkat : "Zlatej Kalousek"  ;-D

5 6
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3392x
Mám ráda svou rodinu (manžela, děti i vnoučata), proto mě zajímá, co se kolem nás děje - a ráda bych alespoň svým názorem ovlivnila to, v jakém světě budou žít.
V diskusích mě najdete pod nickem Bára33

Seznam rubrik