Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Takže závěr? Zvyšme daně chudým, protože bydlení, energie a jídlo koupit musí ať chtějí, nebo ne. No a bohatým daně úplně zrušme. Co zrušme, dávejme jim ještě dotace (ono se tak konec konců už děje) aby hodně utráceli. :-)

Stejnou logikou buch doporučoval založit státní střední školu s učebními obory: zloděj aut, kapsář, bytař.. Protože vše co tito ukradnou si postižený musí zase koupit. A aby na to měl, tak musí víc máknout a vzít si půjčku a ekonomika se točí a všude tu bude modrý ráj na zemi. :-P

5 6
možnosti

Logika je vám evidentně cizí, protože z článku nic takového nevyplývá. Je tam jen a pouze napsáno, že pokud se víc než dvojnásobně zvýší daně lidem s vyššími příjmy, stoupne nezaměstnanost. Daňová zátěž VŠECH obyvatel ČR je dneska už dost vysoká, takže nechápu vaše řeči o dalším zvyšování daní chudým (tím by zas vznikly sice jiné, ovšem neméně závažné ekonomické problémy)

5 4
možnosti
RS

ČSSD bohužel nepřišla s ničím, jak ekonomiku povzbudit, s ničím pozitivním, jen prostě říká co změní z toho, co zavedli jiní. Bohužel u nás není volitelná ani pravice, ani levice. Postupují totiž bohužel přesně podle hesla: privatizace zisků (pravice), socializace chudoby (levice). Pravice chce bohatství, ale jen pro někoho, levice chce aby si byli všichni rovní, bohužel ve své chudobě. To, co teď vypustili jejich pohlaváři z úst, nám nenechá doufat v jakoukoliv prosperitu pod jejich vedením, naopak.

4 1
možnosti
DI

D27a44v87i73d 60I81z69a15k

17. 3. 2013 11:23

stačí sledovat recepty ČSSD a jejich výsledky, i pro průměrně inteligentního člověka je to nevolitelná strana, vzpomeňte na zvýšení minimální mzdy a ztrátu desítek tiscí pracovních míst, nezaměstnanost v době nejvyššího růstu 10% (ministr socvěcí by Škromach), zadlužování v době nejvyššího růstu tak jako dnes v době "krize", investice do ekonomiky, které šli hlavně do montoven a jakmile dotace přestaly plynout, firmy se odstěhovaly, ostatně vzpomínám na firmu, která dostala od socanů víc peněž na dotacích, než vyplatila zaměstnancům na mzdách za dobu svého působení!!!!!!omlouvám se, voličům ČSSD, ale jsem přesvědčen o tom, že tuto stranu nemohou volit normální lidé

8 4
možnosti
RP

No, pokud ten traktůrek byl asijské výroby, tak ta nezaměstnanost už vytvořena byla.

Ten jeden prodavač, který bude propuštěn, když se traktůrky místním bohatším neprodají, to zas tak moc nezhorší vzhledem k těm desítkám nebo stovkám, které propustili, když se výroba těch traktůrků od nás přesunula do Číny.

Ale jinak to sedí. Díky vyšším daním půjdou třeba do Rumunska automotive výrobci třeba pro Mladou Boleslav nebo Kolín nebo Hyundai v Nošovicích , to budou řady propuštěných!

Nebo Mittal přesune výrobu o 200 kilometrů na sever do Polska....

V Zetoru v Brně budou muset zdražit traktory a o to mín jich prodají třeba do Anglie.....

6 2
možnosti
DI

D52a45v22i98d 32I77z13a88k

17. 3. 2013 11:24

ne nebyla, protože ten traktůrek za 39 je dostupnější, než ten, který by se vyráběl v ČR za několikanásobek, levná pracovní síla na západě počet pracovním míst zvedá nesnižuje, protože umožňuje násobně vyšší spotřebu

2 3
možnosti
Foto

M63i40l31a66n 61D61u17d32k92a

17. 3. 2013 10:57

Jak jednoduchá je ta matematika... :-), napsala jste to moc hezky, Sylvo a chápu, že člověku se při snaze to maximálně zjednodušit, aby to bylo všem srozumitelné, tak trochu kroutěj uši, mívám podobné pocity. Jen je potřeba se obrnit proti těm pisálkům-kolovrátkům, kteří buď nemají na to, aby chápali, nebo nechtějí chápat, anebo dokonce obojí dohromady ;-D

5 4
možnosti
Foto

Sakryš, tak autorka článku je nejen hezká , ale i rozumná. Takovou jen pohledat.

6 5
možnosti
Foto

Když ODS dělala před volbami kampaň, tvrdila, že snížením přímých daní sníží nezaměstnanost. Přímé daně jsou sníženy, nezaměstnanost vzrostla. Pan Nečas mával síťovkou, že si za jeho vlády koupíme více, síťovka povážlivě splaskla. Co jste nám to tam zvolila, paní Šporková ? Příště raději nechoďte k volbám !

5 17
možnosti
Foto

P56e35t83r 51K16r70á88l

17. 3. 2013 10:10

Hm. Já mam síťovku pořád plnou. Někdy i dvě.;-D

14 4
možnosti
Foto

P31e15t29r 60K36r54á30l

17. 3. 2013 9:53

Jó to by jste se divila, jak se takovej traktůrek hodí na velkou zahradu. :-)

4 1
možnosti

jo, to věřím :-)...ale vzhledem k mé zahrádce o velikosti 20x20 m je to pro mě stroj opravdu nepoužitelný ;-D... ovšem dobře se hodil právě k tomu příkladu

1 0
možnosti
Foto

Hezké, ale sama říkate, že ten traktůrek je na nic, takže bude ze společenského hlediska efektivní, když si to zájemce dvakrát rozmyslí.

3 7
možnosti

Za prvé - ten traktůrek je na nic pro mě, když mám zahrádku 4 ary. Ovšem mrzí mě, že jste z toho textu nepochopil, že právě spotřeba bohatých (a je jedno, zda si kupují věci potřebné či nepotřebné)  vytváří pracovní místa... Protože když si tu věc nekoupí, přidej ten prodavač o práci (o výrobci nemlvím, protože to bude nejspíš z Číny - ovšem jsou i věci, které se vyrábějí v ČR)

5 2
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3392x
Mám ráda svou rodinu (manžela, děti i vnoučata), proto mě zajímá, co se kolem nás děje - a ráda bych alespoň svým názorem ovlivnila to, v jakém světě budou žít.
V diskusích mě najdete pod nickem Bára33

Seznam rubrik